Kwaliteit van lokaal geleverde ongebakken snacks laat vaak te wensen over 

De bekende Surinaamse snacks, zoals loempia’s, kroketten, kis/vis/kaasballen, saté’s en zelfs ook pizza’s, worden tegenwoordig door lokale producenten ongebakken, bevroren, verkocht in verscheidene winkels. Velen vragen zich af of de regels voor het plaatsen van eigen producten ter verkoop worden nageleefd. Er is dus twijfel of deze producten voldoen aan de vastgestelde normen en kwaliteitswaarborging.

Tal van consumenten in Suriname raken vaker teleurgesteld als ze lokaal geproduceerde ongebakken snacks kopen. Het lijkt erop dat de kwaliteit van bevroren producten niet altijd voldoet aan de verwachtingen, waardoor sommigen slechte ervaringen hebben gehad. 

Mevrouw Tisha vertelt hoe ze al drie keer teleurgesteld is geraakt door de aankoop van deze bevroren snacks. Ze gaf aan dat de smaak en inhoud van de producten niet aan haar verwachtingen voldeden, ondanks dat de ingrediënten op de verpakking stonden. Ze vertelt in het bijzonder over een gebeurtenis, waarbij na het bakken van een pak bevroren kipkroketten er nauwelijks vlees in bleek te zijn en de kroketten niet goed smaakten. 

Hoewel de keuze voor het kopen van deze producten, zelf bij de consument ligt, verwachten ze toch een kwaliteitsproduct, vooral wanneer de ingrediënten duidelijk zijn aangegeven.

Als producten niet voldoen aan een standaardkwaliteit, heeft dat invloed op de transparantie van de distributie- en productieprocessen van soortgelijke snacks. Consumenten beginnen te twijfelen aan de kwaliteit van dit soort producten. Hierdoor schaadt ook het vertrouwen in eigen Surinaamse producten, waardoor men liever een product van het buitenland zal kopen dat de eigen lokale snacks. 

SD

error: Kopiëren mag niet!