Boekhandel Vaco roept op tot teruggave van boek wegens bezwaren van president

Boekhandel Vaco heeft een ongebruikelijk verzoek gericht aan degenen die het boek “Corruptie op het hoogste niveau – zaken doen in Suriname” hebben gekocht. Naar aanleiding van een deurwaardersexploot, uitgevaardigd in opdracht van de president van Suriname, wordt van kopers verwacht dat zij het boek retourneren naar de winkel. Ter compensatie voor het ongemak zullen de klanten bij het inleveren van het boek een volledige restitutie ontvangen.

De actie volgt na een schriftelijke sommatie aan de boekhandel door middel van een deurwaardersexploot, waarin de president van Suriname eist dat het boek per direct uit de verkoop wordt gehaald. Een belangrijk punt van bezwaar voor de president was het gebruik van zijn foto op de omslag van het boek, zonder daarvoor toestemming te hebben verkregen.

De publicatie, geschreven door auteur Gerard van den Bergh, werpt een kritische blik op corruptie binnen de hoogste echelons van de Surinaamse politiek en zakenwereld. Het gebruik van de foto van de president op de voorkant van het boek is, volgens de uitgevaardigde sommatie, een inbreuk op het portretrecht van de president.

Boekhandel Vaco benadrukt het belang van deze kwestie en vraagt bezitters van het boek vriendelijk doch dringend gehoor te geven aan hun oproep om het boek terug te brengen. De boekhandel hoopt met deze stap verdere escalatie te voorkomen en benadrukt het belang van respect voor eenieder’s rechten.

De gebeurtenissen rondom het boek “Corruptie op het hoogste niveau – zaken doen in Suriname” hebben zowel nationaal als internationaal aandacht getrokken, gezien het de vraag opwerpt over de grenzen van vrijheid van meningsuiting versus het recht op privacy en het recht van personen om niet zonder toestemming afgebeeld te worden.

Voor nu wacht de boekhandel op de reactie van de kopers en is het afwachten hoe deze kwestie zich verder zal ontvouwen.

error: Kopiëren mag niet!