Burgers gefrustreerd over lange wachttijden bij CBB 

“Het is elke keer weer een gedoe als ik naar CBB moet, ik moet uren wachten voor een nationaliteitsverklaring”, geeft een boze burger aan. Het is in de samenleving bekend, dat er lang gewacht moet worden voor het aanvragen en laten maken van documenten zoals id-kaarten en paspoorten bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), maar ook voor nationaliteitsverklaringen en uittreksels uit het bevolkingsregister blijkt zo lang te duren. 

Ramen dicht

Sandra, een vrouw die al meer dan twee uren aan het wachten was op haar stukken, reageerde boos en zei “de mensen zitten daar, maar je wordt niet geholpen, er zijn vier ramen of luiken waar men terecht kan, echter wordt slechts een tot twee opengemaakt en worden klanten daardoor geholpen”.

Lange rijen

Doordat slechts twee luiken gebruikt worden om klanten te helpen, ontstaan er lange wachtrijen. Bij CBB Combe beginnen de rijen van beneden al, zeker meer dan twintig mensen wachten een tot twee uur lang om geholpen te worden. Van tijd tot tijd worden slechts 4 tot 5 mensen naar boven geroepen, waarna zij nog eens zittend moeten wachten op een beurt. 

Meerdere plaatsen

Een seniore burger, die ook slecht ter been is, maakte een opmerking dat het er bij het hoofdkantoor van CBB aan de Jaggernath Lachmonstraat veel erger aan toe gaat. Daar gaat het met een nummer en moet men soms een hele omweg maken en lopend van de ene ruimte naar de andere om hun stukken in orde te maken. 

Ook senioren moeten lang wachten

Elk bezoek aan een kantoor van het CBB, ongeacht de locatie, blijkt chaotisch te gaan, waarbij er ook geen rekening meer wordt gehouden met de senioren burgers. De seniore burger gaf bezorgd aan, dat er vroeger bij alle kantoren weleens een aparte rij was voor de oudjes, nu moeten zij ook de lange rijen rustig volgen. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken geeft elke keer aan dat er gewerkt wordt aan de dienstverlening, kwaliteitswaarborging en verbetering van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, helaas merkt de samenleving daar weinig van. 

SD

error: Kopiëren mag niet!