Man (37) opgepakt die met vuurwapen in de lucht schoot te Kwatta

In de vroege ochtend van donderdag 25 januari werd de 37-jarige verdachte R.K. door agenten van de afdeling Recherche Paramaribo en het Regio Bijstandsteam (RBT)-Paramaribo in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), voor illegaal vuurwapenbezit opgespoord en aangehouden.

De aanhouding vond plaats nadat informatie de politie van de afdeling Recherche Paramaribo had bereikt dat er in de Kalicharanweg in het ressort Kwatta enkele mannen de buurt onveilig maakten door op gezette tijden met vuurwapens in de lucht te schieten. Op videobeelden is duidelijk te zien hoe een man een wapen gelijkende op een revolver in zijn hand houdt, terwijl een andere man met een automatische wapen op een achterterrein de lucht in schiet.

Op het adres waar één van de verdachten woonachtig is en niet ter plaatse werd aangetroffen, werd een revolver van het merk Power Harm aangetroffen, terwijl in de woning van de verdachte R.K. een revolver en een jachtgeweer zijn aangetroffen.

Bij de voorgeleiding verklaarde de verdachte R.K., dat het jachtgeweer en de revolver van zijn overleden vader zijn en dat hij verzuimd heeft de wapens op zijn naam over te schrijven. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de verdachte heengezonden, terwijl de twee revolvers en het jachtgeweer in beslag zijn genomen.

Aan de opsporing en aanhouding van de voortvluchtige verdachte wordt er gewerkt.

Het onderzoek wordt verder voortgezet door de afdeling Recherche Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!