Brunswijk: “Ik wil het liefst ABOP-voorzitterschap overdragen”

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) houdt morgen, zaterdag 27 januari, bestuursverkiezingen. Momenteel is er maar een lijst ingediend voor het hoofdbestuur waarbij de ABOP-voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk, weer is gekandidaeerd voor de hoogste positie in de partij.

De vicepresident gaf echter voor aanvang van de laatst gehouden Raad van Ministers vergadering aan, dat hij het liefst nog meer lijsten had gezien. Hij gaf lachend aan dat hij eigenlijk van het voorzitterschap af wil. “Maar, ik heb begrepen dat de structuren mij hebben voorgedragen en ik voel mij nog fit.” Brunswijk gaf wel aan dat hij na 2030 de voorzittershamer van zijn partij zal overdragen. ‘Ik wil niet oud worden in de politiek. Mi no de”, zei hij. 

Vicepresident Brunswijk en parlementsvoorzitter Marinus Bee zijn beiden bij de afgelopen verkiezingen in het district gekozen. De partij werd opgericht in 1990 door Ronnie Brunswijk. De ABOP-PL-fractie is momenteel de derde grootste fractie in de Nationale Assemblée.

Voor de komende verkiezingen aast Brunswijk op maximaal 15 tot 18 zetels voor de ABOP/PL combinatie. Brunswijk is in een hechte samenwerking met de Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo. 

error: Kopiëren mag niet!