Assembleevoorzitter Bee: “Deze hamer intimideert niet’ 

“Deze hamer intimideert niet. We hebben het tien jaar lang gehad. Er is nu een andere leiding die de ruimte geeft aan leden om een bijdrage te leveren. Het lijkt niet meer alsof wij in een klas zitten. Nu zijn er parlementariërs die hier werken.” Zo sprak Assembleevoorzitter Marinus Bee dinsdafmiddag tijdens de behandeling van de staatsbegroting in de Nationale Assemblee.

Hij werd door NDP-Assembleelid Melvin Bouva verweten de oppositie geen ruimte te geven om het werk uit te voeren.

VHP’er Mahinder Jogi zei, dat het niet kan dat de stoel wordt besproken. Volgens hem is Bee erg terughoudend en een voorzitter met veel geduld. Hij vroeg Bee om op te treden tegen parlementariërs die de vergadering storen. Dit gebeurde tijdens de tweede ronde van het parlement bij de behandeling van de regeringsbegroting 2024. Bee gaf hierop aan: “We zijn parlementariërs hier. Er zijn jonge en oude leden. De jonge messen moeten het verschil uitmaken. Ik ga u vragen om te investeren in jezelf. Maak de commitment met jezelf om een verschil uit te maken.” 

Hij deed ook op parlementariërs het beroep om corrigerend op te treden met elkaar. “De jonge leden moeten straks overnemen.” 

Bee riep de parlementariërs op om weer tot elkaar te komen. Hij had overigens al het streven uitgesproken om te gaan naar het invoeren van een nieuw en aangepast ordereglement voor de Assemblee.  Het streven is volgens Bee een nieuw ordereglement gereed te hebben bij aanvang van de nieuwe zittingstermijn van het parlement in 2025. Bee stelde verder, dat het tijd is dat er consequenties worden verbonden aan gedragingen van leden van het parlement. “Gezamenlijk moeten we komen tot een code of ethics”, sprak parlementsvoorzitter Bee. 

error: Kopiëren mag niet!