Schoten afgevuurd bij woning minister van Volksgezondheid Ramadhin

Een wake-up call voor veiligheid van publieke ambtsdragers

Het schokkende nieuws dat in de late uurtjes rond middernacht schoten weerklonken in de buurt van minister Amar Ramadhin’s residentie aan de Emielaan, baart ernstige zorgen over de veiligheid van publieke figuren.

Het incident in de nacht van dinsdag op woensdag, waarbij gelukkig niemand gewond is geraakt, duidt op een gevaarlijke minachting voor leven en wet. Ondanks de schrikwekkende ervaring bleef de minister bedaard, in afwachting van de uitkomsten van het politieonderzoek, wat getuigt van zijn professionaliteit.

Een bewaker die op dat moment dienst had, kon een beschrijving verschaffen van de vermeende dader – een persoon gekleed in een wit T-shirt met zwarte broek, die zich op een fiets verplaatste en na de daad naar de Franchepanestraat vluchtte. Deze observatie moet zeker als een kritieke schakel dienen in de speurtocht naar de dader. Het aantreffen van negen kogelhulzen na het incident is niet enkel een bewijs van de ernst van de situatie, maar benadrukt ook de noodzaak voor een spoedige en grondige reactie van de rechtshandhavingsautoriteiten.

Het gebruik van geweld of intimidatie tegen welke publieke ambtsdrager dan ook is een onaanvaardbare aantasting van onze democratie en rechtstaat. Daarbij is het essentieel dat we de veiligheid van hen die ons dienen vooropstellen en waarborgen.

error: Kopiëren mag niet!