Kanye West zei ooit dat hij $53 miljoen aan schulden had

Kanye West staat bekend om veel dingen. Hij wordt beschouwd als een baanbrekende rapper, maar ook als producer, ondernemer en modeontwerper. Maar hij staat misschien net zo bekend om zijn spraakmakende geschillen over beroemdheden en extreemrechtse tirades – plus dat mislukte huwelijk met Kim Kardashian.

Terwijl West – die officieel zijn naam veranderde in Ye – in 2023 van de miljardairslijst van Forbes verdween, wordt hij nog steeds geschat op een waarde van ongeveer $ 400 miljoen.

Maar in februari 2016 beweerde West 53 miljoen dollar aan schulden te hebben en in een reeks inmiddels verwijderde tweets riep hij Facebook-oprichter en CEO Mark Zuckerberg op om 1 miljard dollar te investeren in ‘Kanye West-ideeën … nadat hij besefte dat hij de grootste levende kunstenaar is en de grootste artiest aller tijden’.

Hij deed ook een beroep op voormalig Google-CEO Larry Page en beschuldigde de miljardairs van Silicon Valley ervan niet genoeg te doen. Hij schreef: ‘Jullie allemaal in San Fran spelen rapmuziek in jullie huizen, maar helpen nooit de echte artiesten. Je opent liever één school in Afrika, alsof je het land echt hebt geholpen… als je wilt helpen… help mij…’

Het is vermeldenswaard dat West later dat jaar de diagnose bipolaire stoornis kreeg en in het ziekenhuis werd opgenomen voor een psychiatrische noodsituatie. Zelfs multimiljonairs als West kunnen in de schulden terechtkomen, dus het is niet verwonderlijk dat geldbeheer een uitdaging kan zijn voor Amerikanen die van heel veel minder moeten leven.

error: Kopiëren mag niet!