Ivoorkust gaat door naar de knock-outfase van de Afrika Cup dankzij de winst van Marokko.

ABIDJAN, Ivoorkust – Het gastland Ivoorkust heeft zich gekwalificeerd voor de laatste zestien van de Afrika Cup nadat het eerder zijn coach had ontslagen. Marokko’s 1-0 overwinning op Zambia in Groep F zorgde ervoor dat Ivoorkust een van de beste vier derde plaatsen behaalde. Zambia blijft achter met twee punten uit drie wedstrijden, één minder dan Ivoorkust, dat werd verslagen door Equatoriaal-Guinea.

De overwinning van Marokko leidde tot feesten in Abidjan, waar fans het succes van Marokko vierden. Hakim Ziyech werd de held door het enige doelpunt in de 37e minuut te scoren. Zijn team vierde uitbundig langs de zijlijn.

Ivoorkust moest echter een spannende eindfase doorstaan, met Zambia die kansen miste om te scoren. Marokko slaagde er ook niet in om een tweede doelpunt te maken, wat de spanning verder opvoerde.

Op woensdag werd de Ivoriaanse coach Jean-Louis Gasset ontslagen. Marokko staat bovenaan Groep F met zeven punten, vier meer dan Congo, dat zich ook kwalificeerde. Zambia en Tasmanië zijn uitgeschakeld.

Ook Mali, Zuid-Afrika en Namibië plaatsten zich voor de knock-outfase na de eerste doelpuntloze wedstrijden van het toernooi. De 0-0 van Mali tegen Namibië was genoeg om Groep E te winnen, met Zuid-Afrika op de tweede plaats na een gelijkspel tegen Tunesië. Met deze uitkomst was Tunesië uitgeschakeld en moest Ivoorkust hopen op een overwinning van Marokko.

error: Kopiëren mag niet!