49-jarige man verdacht van betrokkenheid bij mensenhandel en seks met minderjarig meisje (15)

De afdeling Trafficking in Persons (TIP) van het Korps Politie Suriname bericht vandaag, woensdag 24 januari, pas dat de 49-jarige verdachte H.B. op vrijdag 12 januari door medewerkers van de afdeling TIP is aangehouden.

De man wordt ervan verdacht zich tegen betaling schuldig te hebben gemaakt aan seks met een minderjarig meisje. Volgens dar 15-jarige meisje heeft de verdachte meermalen seks met haar bedreven.

In december 2023 waren al twee andere verdachten in deze zaak aangehouden. Het gaat om M.S., =de moeder van het mekisje, en de ambtenaar R.S., die na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering zijn gesteld voor seksueel misbruik en mensenhandel.

‘Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de moeder van het 15-jarig meisje op de hoogte was van alle afspraken met de mannen en dat het meisje het verkregen geld aan haar moeder moest afstaan.

De verdachte H.B.m die verloofd is met de 19-jarige zus van het meisje, is ook na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. De afdeling Trafficking in Persons zet dit onderzoek voort in samenwerking met de afdeling Jeugdzaken.

error: Kopiëren mag niet!