OM eist 15 jaar voor doden van vader

De 31 jarige C.P. hoorde maandag een strafeis van 15 jaar aan. De verdachte wordt verweten zijn vader te hebben mishandeld totdat deze is komen te overlijden.

De verdachte was drugs aan het roken toen zijn vader hem heeft aangesproken. Dit viel niet in goede aarde bij de verdachte en hij stak de vader meermalen met een mes in de rug. Hierna heeft hij zijn vader flink getrapt, terwijl die weerloos op de grond lag. Het slachtoffer had naast de steekverwondingen ook kapotte ribben en 400 CC bloed in de buikholte.

Het Openbaar Ministerie (OM) wees erop dat de verdachte nimmer spijt heeft betuigd van zijn handelen. Na de daad vluchtte hij uit de Creebsburgweg in de richting van de Tweede Rijweg. Onderweg rukte hij de handtas weg van een vrouw. Ook dit feit wordt de verdachte ten laste gelegd.

Over de verdachte is een psychiatrisch rapport uitgebracht waaruit blijkt, dat hij wel degelijk beseft wat hij doet en derhalve verantwoordelijk is voor zijn handelen.

In zijn laatste woord zei de verdachte dat hij geen vader-zoon relatie had met zijn vader. Ook nu betuigde hij geen spijt, maar vroeg de rechter hem in vrijheid te stellen, zodat hij weer naar school kan gaan en iets kan worden in de samenleving. 

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor doet op 12 februari uitspraak in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!