Minister Bronto Somohardjo pleit voor instelling ministerie van Godsdienst

Als het aan minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken ligt komt er een ministerie van Godsdienst. Momenteel kent de overheid ruim 600 bezoldigde geestelijken. Deze groep levert ook een bijdrage aan het verheffen van waarden en normen, ook onder de jongeren. Een ministerie van Godsdienst moet de kracht van de natie bewaken. 

Het beleidsgebied Religieuze Aangelegenheden valt momenteel onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit beleidsgebied is verantwoordelijk voor het geheel van organisatie en regelgeving betreffende religieuze aangelegenheden. Het bevordert het belang van vrije beleving van godsdienst en levensovertuigingen. 

Minister Somohardo zei vorige week vrijdag tijdens de begrotingsdebatten in het parlement, dat dit beleidsgebied een duurzame en structurele bijdrage levert aan de vorming van de morele integriteit, erkenning en de naleving van waarden en normen.

Gelet op het plurale, heterogene en multiculturele en multi etnische karakter van de natie is het volgens de minister belangrijk, dat de religieuze diversiteit van de Surinaamse samenleving wordt weerspiegeld in het beleid van de overheid.  

SS

error: Kopiëren mag niet!