Grootse viering in Roelie’s eventcentrum bij opening Shri Ram Mandir in India

Duizenden gelovigen zijn in het kader van de inauguratie van de Shri Ram Mandir te Ayodhya, India, maandag aanwezig geweest bij de viering georganiseerd door de vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname.

Vanuit de hindoe organisatie is zondagavond een gezamenlijke Shri Ram Janmabhumi Puja-viering gehouden, gelet op het tijdverschil met India. Het evenement bestond uit toespraken, religieuze en culturele activiteiten inclusief een Ramlila, toneel met dans en muziekoptredens. 

De activiteiten zijn gehouden ter ere en vooruitlopend op de inauguratie van de Shri Ram Mandir in Ayodhya. 

Een wens van alle Sanatani’s over de gehele wereld is hiermee in vervulling gegaan. Diverse sprekers gingen in op dit heugelijk moment. Onder andere de voorzitter van de Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname (SDMSS) pandit Nitin Jagbandhan, de Indiase ambassadeur in Suriname, Shankar Balachandran, en Culturele Unie Suriname voorzitter Aniel Manurat. 

Het programma bestond uit een korte historische uitleg over de aanleiding en het verloop van de bouw van de Tempel van Ram. De Tempel werd volgens de presentatie in 1526 afgebroken toen daar een moskee voor in de plaats moest komen. Uiteindelijk na een lange politieke en juridische strijd die gepaard is gegaan met bloedvergieten over en weer staat de tempel er nu eindelijk weer. 

error: Kopiëren mag niet!