Comeback-album van Ja Rule is het bewijs dat hij nog niet uit hiphop is gegroeid

Weken nadat hij had aangekondigd dat hij in de ‘volledige albummodus’ zat, heeft Ja Rule meer informatie gegeven over het komende project dat de 25e verjaardag viert van zijn debuutalbum, Venni Vetti Vecci.

“Mijn album heet Can We Watch the Sunrise Together?”, vertelde hij aan Tamron Hall tijdens een recente verschijning in haar talkshow. Voortbouwend op de inspiratie die de naam van het album was, legde hij uit: “Als iemand bekend is met de betekenis van [een] zonsopgang, dan is het een nieuw begin, een nieuwe start [en] wederopstanding.”

Twaalf jaar zijn voorbijgevlogen sinds Rule een studioalbum uitbracht, waarvan zijn laatste Pain Is Love 2 was.

De rapper, die begin jaren 2000 in de ether was bij Murder Inc. Records, voegde eraan toe dat hij, in tegenstelling tot zijn collega André 3000, die vindt dat zijn leeftijd zijn vermogen om iets toe te voegen aan de authentieke en herkenbare verhalen van hiphop, nog steeds heeft belemmerd. iets te bieden.

“Voor mij denk ik dat hiphop dat stadium betreedt, net zoals rock-’n-roll dat deed toen we opgroeiden – weet je, dit is de 50e verjaardag van hiphop… Hiphop groeit op, en ik denk dat het tijd is voor artiesten  mijn leeftijdscategorie om door te gaan met het maken van muziek, dus we hebben die klassieke, weet je, hiphopstations en die klassieke, je weet wel, hiphopnummers”, zei Rule.

De uit Queens afkomstige rapper haalde vorig jaar ook de Billboard/VIBE-ranglijst van de 50 beste rappers aller tijden. De Grammy-genomineerde artiesten twitterden eerder: “Er zijn geen vijftig rappers dood, levend of wachtend om geboren te worden beter dan ik… Felicitaties aan iedereen op de lijst, welverdiend, maar kijk eens naar mijn cv.”

Een jaar later, en hij staat nog steeds achter die beweringen. “Deze lijsten zijn zinloos omdat muziek subjectief is. Je houdt van wie je wilt, [en] je weet dat iedereen zijn favoriete artiest heeft… Dit is een lijst, weet je, samengesteld door Billboard. Ze doen cijfers en statistieken, als ik me niet vergis.

error: Kopiëren mag niet!