Amerikaanse voorverkiezingen voor de Republikeinse verkiezingen in New Hampshire

DOOR PHIL BAINBRIDGE
January 23, 2024 – Door de terugtrekking van Ron DeSantis blijven de Republikeinse voorverkiezingen nu feitelijk een race tussen twee paarden tussen Nikki Haley en voormalig president Donald Trump, voorafgaand aan de stemming van 23 januari in New Hampshire.

Ron DeSantis, met een verre derde achterstand in de staat, heeft zich nu teruggetrokken, net als Vivek Ramaswamy die Trump steunde nadat hij vierde werd in Iowa, waarbij het grootste deel van zijn steun nu naar Trump gaat.

De voorsprong van Trump op nationaal vlak blijft sterk, maar Haley heeft haar aanvallen op hem opgevoerd en hem uitgedaagd een stap op een debatpodium te zetten nadat hij er herhaaldelijk voor had gekozen om bijeenkomsten te houden in plaats van de uitdagers onder ogen te zien.

Haley heeft zich teruggetrokken uit het volgende GOP-debat, tenzij Trump aanwezig is, waarbij ze de voorverkiezingen tot een race van twee paarden tussen de twee heeft verklaard en zegt dat haar volgende debat met Trump of president Joe Biden voor het presidentschap zal zijn. Met de terugtrekking van DeSantis lijkt de kans dat de twee tegenover elkaar komen te staan, te zijn toegenomen.

error: Kopiëren mag niet!