Stichting Wan Okasi uit protest bij het Kabinet van de President 

Uit protest heeft een groep mensen met een beperking, waaronder leden en sympathisanten van Stichting Wan Okasi, samen met leden van De Nationale Assemblee zich maandagochtend verzameld bij Fort Zeelandia, nabij het Kabinet van de President. Het is niet de eerste keer dat deze kwetsbare groep naar De Nationale Assemblee en het Kabinet van de President gaat.

De gemeenschap reageert fel op het feit dat het zo ver is gekomen dat burgers met een beperking voor de zoveelste keer op straat moeten om hun belangen behartigd te krijgen.

Een grote mate van onzekerheid

Wat cruciaal voor deze groep ontevreden burgers is geweest, is het feit dat de gelden die ze maandelijks ontvangen (SRD 2.500) niet op tijd worden overgemaakt. Enkele jaren geleden werden mensen met een beperking op de 18e van elke maand voorzien van hun gelden. Dit is de laatste maanden anders. Zelfs nadat overheidsambtenaren hun gelden hebben kunnen mensen met een beperking nog niet praten over ontvangsten. Soms ontvangen ze hun geld pas op de 27e en dan weer op de 28e. Een grote mate van onzekerheid ontstaat. 

Een van de punten van de groep die ze maandag kenbaar wilden maken is om een vaste datum te prikken, zodat ze weten wanneer ze hun geld kunnen verwachten. De communicatie is volgens Aniel Koendjbiharie, voorzitter van Wan Okasi (zie foto), ook een aspect waarover gesproken moet worden.

Hij merkt op dat de communicatie vanuit de regering weg blijft, hierdoor zijn personen met een beperking niet geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot hun uitkeringen.

Gevolgen late betaling uitkeringen

Er is eerder door mensen met een beperking bij de redactie van Dagblad Suriname geklaagd, dat er geen rekening met ze wordt gehouden. De uitgaven van mensen met een beperking zijn heel erg hoog. Hierdoor is de uitkering die men krijgt niet voldoende. Ondanks de koopkrachtversterking van SRD 1.800 komen ze niet rond. 

De personen met een beperking kunnen naar hun zeggen bijna niet voorzien in hun behoefte, omdat ze gewoonweg te laat en te weinig geld ontvangen.

error: Kopiëren mag niet!