Het dodental in Gaza stijgt tot boven de 25.000

DOOR DUNCAN MIL
January 22, 2024 – Volgens het ministerie van Volksgezondheid in de Gazastrook zijn in de oorlog tussen Israël en Hamas ruim 25.000 Palestijnen gedood, met meer dan 62.680 gewonden.

De cijfers van het ministerie worden door de VN grotendeels als accuraat beschouwd, maar maken geen onderscheid tussen militanten en burgers.

Vijfentwintigduizend mensen, wat overeenkomt met 1% van de 2.300.000 inwoners van Gaza, betekent dat er elke dag ruim 234 mensen om het leven komen.

Ondertussen blijven de gesprekken over de vrijlating van 136 gijzelaars in Gaza in een impasse over de eis van Hamas voor een permanent staakt-het-vuren.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wordt in binnen- en buitenland geconfronteerd met toenemende druk om in te stemmen met een staakt-het-vuren. Israëlische functionarissen zeggen dat tot nu toe minstens 195 soldaten zijn gedood tijdens de Gaza-oorlog.

Maandag bestormde een groep familieleden van gijzelaars een zitting van een parlementaire commissie in de Israëlische Knesset om meer actie te eisen om de vrijlating van hun dierbaren veilig te stellen.

“We zijn hier gekomen omdat we niet meer kunnen leven”, zei Gil Dickmann, de neef van gijzelaar Carmel Gat. “Ons leven stopte. Het parlement moet alles stoppen en alle gijzelaars naar huis brengen.”

Netanyahu, die ook onder druk staat van leden van zijn oorlogskabinet om in te stemmen met een deal, verwierp gisteravond het idee van een Palestijnse staat in een breuk met de Amerikaanse president Joe Biden.

error: Kopiëren mag niet!