Guinee Vraagt Fans Voorzichtig te Vieren Na Zes Dodelijke Ongevallen

Het nationale voetbalteam van Guinee heeft zijn supporters opgeroepen om voorzichtig te zijn tijdens de vieringen na voetbalwedstrijden, naar aanleiding van tragische verkeersongevallen waarbij zes fans om het leven kwamen. Dit gebeurde nadat Guinee Gambia verslagen had in de Africa Cup of Nations.

De voetbalfederatie van Guinee uitte diepe bedroefdheid over het verlies van hun supporters en spoort aan tot zorgvuldige vieringen en persoonlijke veiligheid. Dit advies werd ook via social media en een video van de coach en de spelers gedeeld, waarin de fans worden aangespoord om kalm te blijven.

Federatiewoordvoerder Amadou Makadji bevestigde aan BBC Sport Africa het aantal doden en gaf aan dat vele anderen gewond raakten. Guinee’s overwinning op Gambia zorgt voor een goede uitgangspositie voor het doorstoten naar de laatste zestien van het toernooi, maar de vieringen leidden tot ongelukken die tragische consequenties hadden.

Makadji onderstreepte het belang van veilige vieringen en het vermijden van gevaarlijke situaties, aangezien het doel van voetbal is om vreugde te brengen, niet om gezinnen leed te bezorgen. Hij benadrukte ook dat, hoewel Guinee een land is waar voetbal zeer gepassioneerd wordt beleefd, de veiligheid van eenieder voorop moet staan.

error: Kopiëren mag niet!