David Beckham leerde zoon Brooklyn koken

Brooklyn Beckham (24), die binnenkort een pop-uprestaurant opent in Londen, leerde koken dankzij zijn vader David (48). Dat vertelt hij in een interview met ‘The Times’.

“Ik vond het heerlijk om met hem in de keuken te staan. Mijn vader was altijd degene die kookte in huis, mijn moeder niet zozeer”, vertelt de oudste zoon van David en Victoria Beckham (49).

“Ik vond het heerlijk om met hem in de keuken te staan. Ik hield van de geur van eten.” Brooklyn herinnert zich zelfs nog zijn allereerste gerecht. “Noedels, want daar kun je niet mee in de fout gaan”, lacht hij.

Inmiddels vindt de beginnende chef-kok het ook geweldig om met zijn broers Romeo (21), Cruz (18) en zus Harper (12) te koken. “Toen ze jonger waren hielden ze er niet van, maar nu is het echt heel leuk. Als ik naar Londen ga of als ze hier komen, koken we altijd samen. We zeggen nooit dat het een wedstrijd is, ook al geven we elkaar er weleens van langs. Dat is gewoon wat broers doen. Het is heel gezellig om allemaal in de keuken te staan. We luisteren naar muziek en koken.”

De enige persoon in de familie die de liefde voor het bereiden van eten niet deelt, is zijn vrouw Nicola Peltz Beckham (29). Toen hem werd gevraagd of de actrice kan koken, zei hij plagend: “Nog niet eens om haar leven te redden!”.

De oudste zoon van David en Victoria opent op 25 en 26 januari zijn eigen pop-uprestaurant in Londen. Daar serveert hij vijf gerechten: chicken tikka masala, wagyu bolognese, dumplings van varkensvlees en garnalen, buffalo bloemkoolwings met Brooklyn’s geheime hete saus en zijn beruchte Nanny Peggy’s ontbijtsandwich. Liefhebbers kunnen er terecht voor een maaltijd vanaf tien pond (zo’n 11,7 euro).

Beckham deelt regelmatig kookvideo’s met zijn 16,4 miljoen volgers op Instagram, al blijkt niet iedereen fan van zijn kookkunsten. Zo krijgt hij vaak gemene commentaren naar zijn hoofd geslingerd. “Dit is een hartaanval op een bord”, “Wat een saai gerecht”, “Je kan echt niet koken. Het vlees is nog rauw” klinkt het onder de video’s. Toch is lang niet iedereen negatief. Sommigen zien wel het potentieel in de beginnende chef-kok. Zo is Beckham onlangs een samenwerking gestart met Typhur Culinary. Het kookmerk sponsort zijn video’s.

error: Kopiëren mag niet!