Het dodental in Gaza is gestegen tot ruim 25.000 Palestijnen als gevolg van Israëls voortdurende bombardementen op de belegerde enclave sinds 7 oktober, zegt het ministerie van Volksgezondheid.

VN-chef Antonio Guterres heeft Israël veroordeeld voor de ‘hartverscheurende’ dood van Palestijnse burgers in Gaza, en noemt het onaanvaardbaar om zich te verzetten tegen de staat van het Palestijnse volk.

Het politieke leiderschap van Israël zou het publiek moeten vertellen dat Hezbollah sterker is dan Hamas en dat een oorlog met de Libanese gewapende groep ‘moeilijk’ zou zijn, zegt majoor-generaal Eyal Ben-Reuven van de Israëlische reserve.

De Saoedische premier Prins Faisal bin Farhan Al Saud heeft in een interview met CNN gezegd dat er een weg moet zijn naar een geloofwaardige en onomkeerbare Palestijnse staat voordat normalisatie met Israël kan plaatsvinden.

Premier Netanyahu verwerpt elke overeenkomst met Hamas over de vrijlating van gevangenen die een einde zou maken aan de oorlog, ondanks toenemende oproepen van Israëlische politici.

error: Kopiëren mag niet!