Hamas heeft een verklaring afgegeven over de aanval van 7 oktober

het markeren van de eerste communicatie sinds de operatie getiteld “Waarom Operatie Al-Aqsa Flood?”

In de verklaring ging Hamas in op de redenen achter het initiëren van de operatie, waarbij zij hun motieven toeschreef aan de langdurige bezetting van Palestina, het waargenomen onrecht tegen de Palestijnen door de Israëlische staat en de uitbreiding van de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. De verklaring benadrukte ook de jodenisering van heilige plaatsen in Palestina en de toenemende invallen van Israëlische kolonisten in de Al-Aqsa-moskee.

De verklaring ontkende met klem alle aantijgingen van Israël met betrekking tot beschuldigingen van verkrachting.
Hamas schetste verschillende eisen: een onmiddellijke stopzetting van de Israëlische agressie tegen Gaza, het verantwoordelijk houden van Israël voor zijn vermeende misdaden en massamoorden op Palestijnen, het bepleiten van steun voor verzet tegen de Israëlische bezetting, het aansporen van landen die Israël onvoorwaardelijk steunen om hun steun stop te zetten, en zich verzetten tegen elke Israëlische poging om een nieuwe golf van uitzetting op gang te brengen.

De verklaring vestigde de aandacht op de ogenschijnlijke en onvoorwaardelijke westerse steun voor Israël, waarbij de VS en andere westerse landen als “medeplichtig” aan Israël werden bestempeld in de vermeende oorlog tegen alle Palestijnen.
Hamas benadrukte zijn strikte verbod om zich op Israëlische burgers te richten en weerlegde Israëlische beweringen, zoals de ontkrachte “onthoofding van 40 Israëlische baby’s”, waarover sommige westerse mediaberichten nog steeds berichten, ondanks dat Israëlische bronnen zelf hebben bewezen dat ze vals zijn.

error: Kopiëren mag niet!