Toney inspireert Brentford naar de overwinning na droomterugkeer na een verbod van acht maanden

Ivan Toney heeft een indrukwekkende terugkeer gemaakt na een schorsing van acht maanden, door een doelpunt te scoren in de wedstrijd waarin Brentford Nottingham Forest met 3-2 versloeg. Toney scoorde met een vrije trap na 19 minuten spelen. Uiteindelijk was het Neal Maupay die voor de overwinning zorgde met een schitterende volley 22 minuten voor tijd. Deze winst brengt Brentford boven Forest naar de 14e plaats op de ranglijst, met zes punten afstand tot de degradatiezone. Voor Forest komt de nederlaag in een moeilijke periode, net na bekendmaking dat ze de Premier League-regels voor winst- en duurzaamheid hebben overtreden, wat mogelijk tot puntenaftrek kan leiden. Forest, momenteel met een voorsprong van slechts vier punten boven de degradatiezone, speelde zonder zes spelers vanwege de Africa Cup of Nations en miste ook Morgan Gibbs-White door een blessure. Brentford kwam van achter na een vroeg doelpunt van Danilo, maar door goals van Toney, Ben Mee en Maupay sleepten ze de overwinning binnen. Forest wist later nog gelijk te maken door Chris Wood, maar het was niet genoeg om punten te pakken.