Arsenal blitz Crystal Palace voor 5 doelpunten in nadrukkelijke terugkeer naar winnende manieren

Arsenal heeft een overtuigende 5-0 overwinning behaald op Crystal Palace, waarmee ze hun titelambities in de Premier League een boost geven en terugkeren naar hun winnende manieren. Gabriel maakte voor rust indruk met een doelpunt en een door hem geforceerd eigen doelpunt van keeper Dean Henderson. Leandro Trossard tekende voor de 3-0 en in blessuretijd scoorde invaller Gabriel Martinelli nog twee keer. Deze overwinning plaatst Arsenal op gelijke hoogte met Manchester City en Aston Villa en slechts twee punten achter koploper Liverpool. Arsenal had voorheen slechts één winst behaald uit zeven wedstrijden en hun trainingskamp in Dubai lijkt hen verfrist te hebben. Voor Crystal Palace, dat worstelt en boven de degradatiezone balanceert, kan de druk op de 76-jarige coach Roy Hodgson toenemen. Arsenal benutte spelhervattingen optimaal met twee doelpunten uit hoekschoppen en ondanks het gebrek aan een natural born doelpuntenmaker voorin, loofde Arteta het werk van de coach voor spelhervattingen. De nederlaag laat Palace slechts vijf punten boven de degradatiezone, en de fans uitten hun onvrede met een spandoek gericht aan de clubleiding. Martinelli maakte indruk met twee late doelpunten, verdubbelend zijn seizoenstotaal en zout in de wonden wrijvend van Palace.