ABOP staat achter one China policy 

Tussen Suriname en de Volksrepubliek China zijn er decennialang vriendschapsbanden. Immers dit jaar mogen we herdenken dat er tussen de twee landen al 48 jaar een strategische samenwerking is. 

Als regeringspartij staat de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (ABOP) achter de one China policy. Niet alleen de vriendschap tussen beide landen is evident, maar ook het feit dat we thans 170 jaar Chinese immigratie kennen, kenmerkt de relatie. De Chinese cultuur is ook ingebed in ons Suriname en dat kan ook niet anders zijn. De relatie is voor beide landen vruchtbaar. Suriname kan bogen op de vele infrastructurele projecten.

China aan de andere kant krijgt de steun van Suriname in het Belt and Road Initiative. We moeten niet vergeten, dat mede door dit initiatief ook de gezondheidszorg is opgekrikt. “Als goede vrienden zullen wij elkaar blijven steunen en staat het voor de ABOP vast dat er één China is”, aldus de ABOP.

De ABOP erkent ook de territoriale soevereiniteit van China en is er voorstaander van dat in interne aangelegenheden van China geen bemoeienis plaatsvindt.

error: Kopiëren mag niet!