President Santokhi: “Trackrecord van de VHP is voor een ieder te zien”

De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) heeft dinsdag haar 75-jarig bestaan gevierd. President Chandrikapersad Santokhi gaf daarbij aan dat het trackrecord van de partij voor een ieder te zien is. Volgens hem zal het volk op 25 mei 2025 mogen gaan kiezen hoe het land verder bestuurd moet worden. Maar, Santokhi is ervan overtuigd dat de regering, aangestuurd door de VHP, iets goed zal achterlaten. 

“Godzijdank zijn we door de zware crisis heen. Dat heeft de VHP steeds gedaan door de 75 jaren heen”, sprak Santokhi, die voorzitter is van de VHP. 

De partij hield een dankdienst en er werden bij het monument van Jaggernath Lachmon op het Onafhankelijkheidsplein en bij de Stichting Olifant kransen gelegd. Op het plein waren diverse VHP-ministers, districtscommissarissen en departementsdirecteuren aanwezig.

“We leveren een aandeel aan het economisch herstel, schuldherschikking en sociaal-maatschappelijke ontwikkeling. Deze successen hebben wij samen met de partijgenoten en de samenleving behaald. Vandaag staan wij stil bij historische momenten van de VHP, zoals onze rol bij het zoeken en aandragen van oplossingen bij de onafhankelijkheid, de militaire periode, en nu, waar we een leidende rol spelen, in het aanpakken van ernstige crises. Ondanks tegenslagen zijn we altijd weer opgekomen. We zijn geen partij van de volgende verkiezing, maar van de volgende generatie”, zei Santokhi in zijn toespraak. 

De VHP werd opgericht op 16 januari 1949 onder de naam “Verenigde Hindoestaanse Partij” (VHP) en onderging in 1973 naamsverandering in “Vooruitstrevende Hervormings- Partij”. Er is volgens Santokhi veel gerealiseerd in de afgelopen jaren. Maar, het werk is volgens hem nog niet af. “Wij roepen daarom op om als partij in eenheid, sterke discipline en loyaliteit verder te werken aan de vergroting van de VHP om het nationaal belang te dienen.”

error: Kopiëren mag niet!