Anthony Anderson en Travis Barker werken samen voor nostalgische muzikale opener van 75e jaarlijkse Primetime Emmy’s

Anthony Anderson liet maandag geen middel onbeproefd tijdens zijn openingsmonoloog voor de 75e jaarlijkse Primetime Emmy Awards. De show opende met een dosis plezier toen de zwartachtige aluin koos voor een muzikaal moment, met gastheer aan een piano terwijl een koor en Blink-182-drummer Travis Barker hem ondersteunden.

De set op het podium van het Peacock Theatre in Los Angeles had de stijl ‘Mr. Anderson’s Neighborhood’, een knipoog naar de tien jaar durende kindershow Mr. Rogers Neighborhood.  Het maakte allemaal deel uit van Andersons streven naar nostalgie.

“We gaan de grootste shows van vandaag herdenken en tegelijkertijd hulde brengen aan enkele van de iconische series die zoveel voor ons betekenen. Simpel gezegd: televisie heeft de wereld gevormd en, nog belangrijker, het heeft mij gevormd”, zei de presentator.

Naast het koor haalde Anderson herinneringen op aan Hollywood en de geschiedenis, terwijl hij zong: “Hebben we geen geluk dat we ze hebben, goede tijden.” 

Op een gegeven moment zong Anderson zich een weg in een vertolking van de klassieker van Phil Collins, “In the Air Tonight”, met achtergronddrums van Barker. Het muzikale arrangement werd met applaus ontvangen van het met sterren bezaaide publiek, maar het duurde misschien niet de hele nacht. Anderson grapte ook dat er geen andere muziek op de uitzending van 2024 zou zijn.

In plaats van de gebruikelijke play-offnummers voor de prijsuitreiking, stelde Anderson zijn moeder voor – Doris “Mama Doris” Bowman – de vrouw die verantwoordelijk zou zijn voor het afronden van de tijd van de beroemdheden op het podium. “Vanavond, mijn moeder, wordt ze de play-off-mama van Emmy. Als je mijn moeder ziet komen, bedank dan gewoon Jezus en je familie en rond het af”, grapte hij. “Ik wil niet dat niemand respectloos wordt tegenover mijn moeder, omdat mijn moeder uit de westkant van Chicago komt en ze hen de hand kan geven.”

Bowman stond in de menigte en zei tegen haar zoon: ‘Zwijg. Dat is genoeg’, terwijl de tijd voor zijn monoloog om was.

error: Kopiëren mag niet!