Angela Bassett straalt rode loper-elegantie uit tijdens de Critics’ Choice Awards

Film- en tv-ster Angela Bassett presenteerde zondag de categorie beste mannelijke bijrol tijdens de Critics’ Choice Awards. De 65-jarige acteerlegende zag er goddelijk uit toen ze in een zwarte nauwsluitende jurk met sprankelende versieringen aankwam bij de ceremonie, waar ze zondag de prijs voor beste mannelijke bijrol uitreikte.

Bassett droeg een zwarte crêpe-jurk van vóór de herfst van 2023 met een diepe halslijn met geborduurde kristallen en parels van Pamella Roland. Haar haar was in losse golven gestyled.

De recente Oscar-ontvanger hield de sprankeling gaande met haar look terwijl ze een verfraaide armband van Suzanne Kalan Fine Jewelry en een paar zwart-witte diamanten oorbellen van Jewels Aficionado droeg.

Angela Bassett poses with her honorary award during the Governors Awards on Tuesday, Jan. 9, 2024, at the Dolby Ballroom in Los Angeles. (AP Photo/Chris Pizzello)

Tijdens de ceremonie overhandigde Bassett Robert Downey Jr. de prijs voor zijn ondersteunende filmrol in Oppenheimer. Hij versloeg Robert De Niro voor Killers of the Flower Moon, Ryan Gosling voor Barbie, Sterling K. Brown voor American Fiction, Charles Melton voor May December en Mark Ruffalo voor Poor Things. Vorige week ontving de actrice haar eigen onderscheiding tijdens de 14e Governors Awards, waar ze een ere-Oscar in ontvangst nam voor haar bijdragen aan de film.

Bassett zag er stralend uit tijdens het evenement in een semi-transparante, met goud versierde vissenstaartjurk van Dolce & Gabbana, gecombineerd met hakken van Christian Louboutin. Ze maakte de look compleet met een paar witgouden diamanten oorbellen en een witgouden Aura diamanten ring van Gismondi 1754 Jewelry.

In haar dankwoord prees Bassett de ‘baanbrekende’ zwarte actrices die haar voorgingen, evenals degenen die vandaag de dag met haar samenwerken – waaronder Viola Davis, Regina King, Jennifer Hudson en Octavia Spencer – terwijl ze het werk besprak dat nog gedaan moet worden, bij het handhaven van diversiteit binnen de filmindustrie.

error: Kopiëren mag niet!