ABOP-parlementariër Sampie: “Onkan dat politie steeds moet bedelen voor uitrusting”

“Politieke oorlog gaande om de ABOP klein te krijgen”

“Een politieke oorlog om de ABOP klein te krijgen is gaande. De politieke vijanden proberen de ABOP klein te krijgen, ze proberen te voorkomen dat de ABOP scoort. Ik zie graag verandering hierin in de tweede helft van de regering.” 

Zo heeft ABOP-parlementariër Edgar Sampie maandag de situatie in de coalitie uitgestippeld tijdens de behandeling van de begroting. Volgens hem heeft veiligheid een prijs. “Het is niet gezond om over dezelfde issues te praten, jaar in en jaar uit. Er moeten middelen vrijgemaakt worden om het leed van de samenleving te verminderen.”

Sampie noemde onder andere vuilophaal en ging breedvoerig in op het veiligheidsgevoel van de samenleving. “De veiligheidssituatie is niet goed. Internationaal en nationaal worden wij te schande gezet”, gaf Sampie aan. Er zijn geen behoorlijke investeringen gedaan in de afgelopen jaren. De politie moet steeds bedelen voor uitrusting. Zo is het ook bij de andere diensten waaronder de DNV en BBS, sprak de parlementariër. “Dit is onkan.” 

Het niet willen investeren hierin is volgens Sampie politieke volwassenheid. “Voor de detachering van agenten in het binnenland zijn er geen faciliteiten: geen voeding, geen huisvesting. We beoordelen het ministerie van Justitie en Politie op de slechte zaken. Maar,het ministerie ontvangt geen middelen, hoe kunnen de diensten dan zorgen voor veiligheid? Ik doe een beroep op de regering dat dit nu eindelijk verandert”, sprak Sampie. 

Hij meent dat de oorlog al lang gestart is en dat hij achter de leiding van zijn partij staat. 

error: Kopiëren mag niet!