“Het werd me teveel, ik voelde me van alle kanten onderdrukt”

In een gesprek met Dagblad Suriname deelt een jonge dame haar verhaal, om personen die het leven niet meer zien zitten, moed in te spreken.

Ria’s leven nam een wending toen ze plotseling haar woonplek en baan in één keer verloor. Verstoten door haar familie, moest ze in haar eentje een nieuwe plek zien te vinden. Hoewel ze dacht dat alles beter zou gaan toen ze uiteindelijk een nieuwe woonplek vond, liep het anders. Ria zat meer dan een maand zonder werk, en het leven werd steeds zwaarder. “Het werd me teveel, ik voelde me van alle kanten onderdrukt.”

Ria vertelt, dat het zelfs in haar hoofd opkwam de Surinamerivier in te rijden met haar auto. Maar, toen herinnerde ze zich de positieve momenten. “Ik besefte dat het slechts een fase is en dat ik sterk genoeg ben om dit te overleven.”

Ze besloot haar problemen met vrienden te bespreken en koos ervoor niet in haar eentje te lijden. “Mijn vrienden waren mijn grootste steun. Ze luisterden en reikten een helpende hand. Uiteindelijk werden vreemden mijn familie en mijn familie voelde als vreemden aan.”

Inmiddels heeft Ria een baan gevonden en gaat het stukken beter met haar. Tegen degenen die het leven niet meer zien zitten, wil zij het volgende zeggen: “Geef niet op. De hele wereld kan tegen je zijn, maar zolang God aan je zijde is, heb je de strijd gewonnen. Geef niet op; bid! Praat ook met iemand die je vertrouwt en die daadwerkelijk hulp kan bieden. Niet met iemand die jouw verhaal overal zal gaan vertellen.”

SK

error: Kopiëren mag niet!