Burgers ervaren verslechtering in 2023 ondanks regering claims over economische groei

Dagblad Suriname heeft online een poll gepubliceerd waaruit blijkt dat de meerderheid van de burgers vindt, dat hun situatie in 2023 is verslechterd ten opzichte van het vorige jaar. Dit ondanks optimistische verklaringen van de regering dat de economische stabilisatieperiode ten einde is en dat men uitkijkt naar groei in het huidige jaar.

De poll brengt aan het licht dat maar liefst 67% – dat zijn 1.015 van de ondervraagde stemmen – van mening is, dat 2023 een aanzienlijk slechter jaar was dan 2022. Deze cijfers zijn een duidelijke indicatie van de publieke perceptie aangaande de huidige economische en sociale omstandigheden.

Afrondend zegt 11% (164 stemmen) dat er geen verandering is in hun situatie; voor deze burgers is 2023 vergelijkbaar met het voorgaande jaar gebleven.

Het commentaar op deze cijfers weerspiegelt een groeiend ongenoegen onder de bevolking en roept vragen op over de doeltreffendheid van het regeringsbeleid. De regering zou kunnen proberen de bezorgdheden van de burgers aan te pakken door transparantere communicatie van haar plannen en een betere afstemming van haar beloften met de werkelijkheid van alledag.

De peiling toont aan dat er een discrepantie bestaat tussen de overheidsverklaringen en de ervaring van de burgers. Dit kan als wake-up call dienen voor beleidsmakers die gericht zijn op herstel en groei, om heroverweging en aanpassing van hun strategieën te overwegen. Een constructieve dialoog tussen de regering en de getroffen burgers mag in dit proces niet ontbreken om het vertrouwen te herstellen en samen een weg vooruit te vinden.

error: Kopiëren mag niet!