13-jarige steelt afstandsbediening roldeur en dringt winkelpand binnen

De 13-jarige D.K. werd vrijdag 12 januari door enkele bewakers van een security bedrijf op heterdaad betrapt bij een inbraak in een winkelpand en aangehouden, zo meldt de politie Regio Paramaribo.

De jongen wist een winkelpand aan de Van ‘t Hogerhuysstraat binnen te dringen. Bewakers van een ander bedrijf zagen de verdachte opvallend voor een bouwmaterialenzaak staan. Daarbij merkten zij dat de metalen roldeur van de zaak op een kier naar boven was, waardoor de verdachte naar binnen rolde. Zij schakelden gelijk de politie in en wisten de verdachte aan te houden toen die weer naar buiten rolde.

Uit het onderzoek van de politie bleek al gauw dat de verdachte, die kort daarvoor als klusjesman werkzaam was bij het bedrijf, een afstandsbediening van de metalen roldeur had gestolen waarmee hij zich toegang wist te verschaffen tot het winkelpand. De afstandsbediening werd op K.D. aangetroffen en in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd K.D. in verzekering gesteld. De zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken. politie Regio Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!