“I Want You Forever” van Jeymes Samuel, D’Angelo en Jay-Z 

D’Angelo biedt een liefdevolle mantra over een zeldzame verschijning uit de soundtrack van Jeymes Samuels The Book of Clarence. D’Angelo is al lang een expert in het maken van liedjes die kreunen en sudderen met perfect gekruide passie. Het is de verrassende pop van zijn ‘Chicken Grease’ die ons aan het dansen houdt, terwijl we beter zouden moeten weten om de spitbeschermer op te zetten voor het geval dat.

Gecombineerd met de mystiek die gepaard gaat met het feit dat hij in bijna evenveel decennia slechts drie albums heeft uitgebracht, is het dan een wonder waarom de wereld stopt wanneer hij besluit weer zijn gezicht te laten zien?

Vijf jaar verwijderd van ‘Unshaken’ – de norse single met een westernthema die oorspronkelijk exclusief was voor de Rockstar-videogame Red Dead Redemption 2 – verschijnt D’Angelo opnieuw op een andere soundtrack, dit keer om wat psych-soul-realiteit te serveren. ‘I Want You Forever’, een single van de nieuwste film van muzikant en filmmaker Jeymes Samuel.

The Book of Clarence, slentert door een kosmische liefde gebaseerd op een oorworm die langzaam een ​​mantra wordt. Het verlangen in dat haakje (“Alles wat ik wil zeggen is dat ik zoveel van je hou / Ik wil niet zonder je zijn / Ik wil je voor altijd”) wordt dieper naarmate de rest van de productie zich eromheen ontvouwt. Romige basriffs vloeien over in synth-twinkelingen die allemaal overgaan in orkestrale violen en hoorns, terwijl de stijlen van D’Angelo en Samuel vervagen tot iets dat lijkt op Sly and the Family Stone en Hans Zimmer die door luidsprekers achter de parelwitte poorten knallen.

Deze ritmes zijn bepaald niet avontuurlijk – kijk goed en je ziet hier de botten van een overgebleven Black Messiah – maar het is moeilijk te weerstaan ​​als het arrangement zo goed aanvoelt. Die pijn inspireert Jay-Z zelfs om de aandelenportefeuilles even neer te leggen en een van zijn meest sombere en kwetsbare verzen in jaren los te laten. ‘Het leven smaakt niet hetzelfde zonder jou/Tranen in mijn champagne over jou,’ zegt hij tegen een naamloze minnaar, het gefluister van zijn aarzelende stroom zorgt ervoor dat zijn woorden als een traan stromen.

Het is misschien niet het meest baanbrekende nummer van D’Angelo ooit, maar ‘I Want You Forever’ kronkelt met kosmische gratie door vertrouwde gevoelens.

error: Kopiëren mag niet!