Lokale vrouwelijke ondernemers te Kabalebo krijgen ondersteuning middels empowerment project

In het gebied Kabalebo zijn vrouwelijke ondernemers een belangrijk.  De lokale markt is vorig jaar weer tot leven gebracht door een vrouwenorganisatie. Binnen die vrouwenorganisatie zijn lokale onderneemsters actief die diverse initiatieven ontplooien.

Het ligt in de bedoeling dat heel binnenkort in het bestuursressort Kabalebo het project Kabalebo’s empowerment van vrouwen door capaciteitsversterking van start zal gaan. Dit project wordt uitgevoerd door Melisa Fredericks en wordt gefinancierd door fondsen die beschikbaar zijn gesteld door Conservation International Suriname.

Conservation International Suriname (CIS) is in 2020 van start gegaan met het “Indigenous Women’s Fellowship Program”, een programma dat gericht is op inheems vrouwelijk leiderschap ten aanzien van milieuoplossingen in het Amazonegebied. Dit is de derde editie van het programma en Melisa Fredericks geselecteerd om haar project uit te voeren onder begeleiding van CIS.

“Het doel van het project is om vrouwen de kans te bieden om te investeren in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling door het opdoen van kennis en aanleren van vaardigheden die moeten resulteren in een verbeterde bestaanszekerheid. De participanten zullen zowel online als fysieke trainingen krijgen. Deze trainingen variëren van projectmanagement, publiek spreken tot brieven schrijven en basisondernemerschap. Er zullen in totaal 8 verschillende trainingen verzorgd worden. Aan deze trainingen nemen ruim 30 deelnemers mee. Deze trainingen zijn in het bijzonder gericht op alleenstaande moeders, werkzoekenden, en/of vroege schoolverlaters. Verder dienen zij woonachtig te zijn in Apoera, Section of Washabo. Het project heeft een geschatte looptijd van 10 maanden”, zo meldt het Burger Informatie Centrum Kabalebo op Facebook.

error: Kopiëren mag niet!