Wedstrijdschema Africa Cup of Nations 2023

DOOR CHRIS DINSDALE
13 januari 2024 – 11 februari 2024 – De Africa Cup of Nations, het tweejaarlijkse internationale herenvoetbalkampioenschap van Afrika, vindt plaats. Ivoorkust is gastheer van de 34e editie van het toernooi – zes maanden uitgesteld vanwege slecht weer, maar met behoud van de titel van de Africa Cup of Nations 2023 – waarin het beste talent van het continent strijdt om tot kampioen te worden gekroond.

Gastland Ivoorkust opent het toernooi tegen Guinee-Bissau in Abidjan op 13 januari. Regerend kampioen Senegal begint zijn campagne in Yamoussoukro tegen Gambia, terwijl de best gerangschikte Afrikaanse landen Egypte en Marokko hun toernooien aftrappen tegen respectievelijk Mozambique en Tanzania.

Egypte streeft ernaar om voor de achtste keer de Nations Trophy in de wacht te slepen en de eerste titel sinds 2010 binnen te halen. In totaal hebben vijftien landen gezegevierd sinds de eerste Africa Cup of Nations in 1957, waaronder Kameroen (vijf keer) en Ghana ( 4 keer), op zoek naar hun eerste titel sinds 1982.

In totaal worden er gedurende vier weken 52 wedstrijden gespeeld op zes locaties, waarbij de finale plaatsvindt in het Alassane Ouattara Stadion in Abidjan op 11 februari.

error: Kopiëren mag niet!