President Santokhi gaat voor tweede termijn 

President Chandrikapersad Santokhi zegt klaar te zijn voor een tweede termijn van het presidentschap van het land. De voorzitter van de VHP werd in 2020 de populairste kandidaat van het land en kreeg bijna 30,000 stemmers achter zich. Echter staat als een paal boven water, dat hij in de afgelopen jaren flink aan populariteit heeft moeten inleveren. Santokhi stelt dat hij door het volk verantwoordelijk wordt gehouden voor het beleid, ondanks dat er ministers zijn op diverse departementen. 

“Men ziet mij als de minister van Justitie. Daar is de druk die op mij komt. Nu ben ik president, men houdt mij verantwoordelijk.” 

President Santokhi gaf verder aan, dat hij heeft bijgedragen aan de redding van Suriname met de kracht van de Almachtige. “Ik ben ready voor een tweede termijn”, zei hij in ABC Aktueel.

Ook zei de president: “Als verantwoordelijke, zorg ik er ook voor dat er oplossingen komen. Zo zijn wij reeds begonnen met het landelijke woningbouwproject en het Affordable Housing Project (AHP). Deze projecten waren drie jaar geleden niet mogelijk, dit kunnen we nu doen, omdat we financieel economisch een betere positie hebben. Ook is het vertrouwen in de regering toegenomen, waardoor zij financiële steun krijgt. Al deze middelen moeten bestemd worden voor woningbouw, infrastructuur en goedkope voedselprogramma’s, zodat u allen de vruchten kunt plukken.” 

De VHP is met 20 zetels de grootste partij in het parlement. Bij de verkiezingen van 2020 behaalde de partij meer dan 108,000 stemmen. De ABOP die samen met de PL optrekt is goed voor 10 zetels. Het aantal stemmen komt echter samen rond 41,000 stemmen. De verkiezingen van 2025 worden voor de eerste keer in de geschiedenis gehouden volgens het landelijk evenredigheidsstelsel. 

error: Kopiëren mag niet!