Onduidelijkheid omtrent Covid-19 situatie in Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid heeft recent in een persbericht laten weten, dat er wereldwijd een toename is van Covid-19 gevallen. In de periode van 20 november 2023 tot 17 december 2023 zouden wereldwijd meer dan 850.000 nieuwe gevallen zijn gerapporteerd. 

Er blijft echter nog steeds onduidelijkheid bestaan over de Covid-19 situatie in Suriname. De vraag blijft in hoeverre Covid-19 cijfers worden bijgehouden en waar personen zich momenteel kunnen laten testen of vaccineren. Ook is onduidelijk of er voldoende vaccins beschikbaar zijn en of het ministerie voorbereid is op een mogelijke toename van Covid-19 gevallen in Suriname.

Het is van belang om te weten of het ministerie regelmatig de Covid-19 cijfers bijhoudt, zodat men duidelijk kan vaststellen of er sprake is van een gewone griep of juist een toename van Covid-19. Tevens is het van belang om te weten of er voldoende vaccins beschikbaar zijn, zodat burgers op de hoogte zijn van de situatie.

Een burger die recent ziek werd en naar het ziekenhuis ging vanwege een verslechterde conditie, meldde dat er geen Covid-19 test kon worden afgenomen, omdat er geen testen meer worden uitgevoerd. Of dit daadwerkelijk het geval is, blijft een raadsel. Ondanks meerdere pogingen van de redactie om een reactie van minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin te krijgen, is tot op heden geen reactie ontvangen.

SK

error: Kopiëren mag niet!