Leiding bij politie, Douane en Belastingdienst binnen enkele weken ingevuld

Binnen enkele weken zal de regering overgaan tot definitieve invulling van leidinggevende functies bij het Korps Politie Suriname, de Douane en de Belastingdienst. Het gaat om strategische functies. 

President chandrikapersad Santokhi deed deze mededeling afgelopen maandag tijdens een regeringspersconferentie. 

Een van de sleutelposities is die van de korpschef bij de politie. Deze functie wordt momenteel waargenomen door politiecommissaris Ruben Kensen. Over de prestaties en functioneren van waarnemend politie korpschef Kensen, die al twee jaar in de functie waarneemt, lijkt de regering tevreden te zijn. Volgens de president moet de definitieve benoeming van de nieuwe politiechef door de politieke top worden goedgekeurd.

Bij de benoeming van de nieuwe leiding bij de Douane en de Belastingdienst zit de zaak ietwat ingewikkelder. De invulling van deze functies hangt samen met de voornemens voor integrale herstructurering van deze diensten. Verhoging van belastinginkomsten behoort tot de prioriteiten van de regering. Op termijn ligt het ook in de bedoeling dat de Belastingdienst wordt verzelfstandigd. Dat gaat gepaard met aanpassingen van wettelijke regelingen en de rechtspositie van het personeel. Er moeten ook duidelijke kaders worden geïmplementeerd voor compliance-regelingen. 

De benoeming van de nieuwe leiding bij de Douane en de Belastingdienst is volgens de president heel belangrijk om de doelstelling van herstructurering en verbeteren van de efficiëntie bij deze diensten te bereiken. De namen van de beoogde kandidaten zijn nog niet bekendgemaakt.

SS

error: Kopiëren mag niet!