“Het lijkt nu alsof je voor niets werkt of steeds harder moet werken om iets te bereiken”

Veel kinderen zijn blij dat de school weer is begonnen, maar enkele ouders denken echter aan de extra kosten. “Het is in het belang van kinderen dat zij naar school gaan en genieten van educatie en zich klaar maken voor de toekomst om iets goed te worden of doen”, zegt een alleenstaande moeder in gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname. 

Zij is moeder van vier kinderen en heeft ook de zorg van haar moeder en haar zusje. “Mijn moeder kan vanwege haar gezondheid niet werken dus ik ben moeder voor mijn kinderen, mijn zusje en anders bekeken ook voor mijn moeder. Het is zwaar, maar ik hou vol, ik ga niemand in de steek laten.” 

De vrouw moet haar drie kinderen en haar zusje, die zestien is, busgeld geven om naar school te gaan, haar jongste zet zij bij de oppas. 

“Mijn moeder kan naar mijn jongste kind kijken, maar het gaat veel te zwaar worden. Na school kijkt zij naar de grotere kinderen en ook nog mijn zusje, die in haar tiener periode is. Ik ben blij dat de school is begonnen, maar denk weer aan de extra kosten die uitgegeven moeten worden aan vervoer. Brood wordt gelukkig zelf thuis gebakken, maar beleg moet toch gekocht worden”, zegt de alleenstaande moeder. 

“Ik ben mijn ouders dankbaar dat ik geen huur hoef te betalen, zij hebben heel hard gewerkt en hebben iets voor mij opgezet. Ik moet alleen zorgen dat de belangrijke betalingen worden voldaan, waaronder stroom, water en andere nodige zaken. Maar vervoerskosten gaan altijd extra zijn. Ik kan het nog, maar er zijn vele alleenstaande ouders die het helemaal niet kunnen. Ik hoop dat de ouders die het moeilijk hebben het blijven volhouden voor de komende periode. Het lijkt nu alsof je voor niets werkt of steeds harder moet werken om iets te bereiken, maar blijf doorbijten, na doorbijten bereik je wel een periode waarin je kan genieten en zeggen dat het je is gelukt.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!