Loopbrug Paranam gesloten wegens veiligheidsoverwegingen

De districtscommissaris van Para, Marlene Joden, heeft dinsdag 9 januari bekendgemaakt dat de loopbrug over de Paradoorsteek te La Vigilantia (Paranam) per direct is afgesloten, in het belang van de nodige veiligheid voor gebruikers.

De brug is enkele jaren geleden aangevaren door een ponton en vereist volledig herstel. Eerdere herstelwerkzaamheden hebben tijdelijke verbeteringen gebracht, maar er dreigt momenteel opnieuw gevaar voor gebruikers.

Joden zegt tegenover Dagblad Suriname, dat het ministerie van Openbare Werken verantwoordelijk is voor het herstel van de brug. “Ik kan niet zeggen binnen welk tijdsbestek het zal gebeuren. Vorig jaar is er al een poging gedaan om te starten, maar dat heeft geen resultaat opgeleverd. Ik hoop dat het snel opnieuw wordt gebouwd, want het is van algemeen belang, vooral voor de kinderen.”

Ondanks de erbarmelijke staat van de brug maakten veel schoolkinderen en mensen van de werkende klasse dagelijks gebruik van de oversteek. In totaal zijn er vier scholen in de omgeving, evenals de politiepost van Paranam en een RGD-polikliniek. Gebruikers van de brug zullen nu een langere omweg moeten nemen om hun bestemming te bereiken.

SK

error: Kopiëren mag niet!