Voetballegende Franz Beckenbauer Overleden op 78-jarige Leeftijd; Rummenigge Benadrukt Belang van Stadionherdenking

De iconische Duitse voetballer en trainer Franz Beckenbauer, die zijn land naar twee wereldkampioenschappen leidde, is op 78-jarige leeftijd overleden. Karl-Heinz Rummenigge, voormalig teamgenoot en ex-CEO van Bayern München, heeft voorgesteld om Beckenbauer te herdenken met een ceremonie in de Allianz Arena van Bayern München, als eerbetoon aan zijn immense bijdrage aan de voetbalsport.

Beckenbauer, die in zijn carrière de bijnaam ‘de Kaiser’ kreeg, wordt gezien als een van de grootste voetballers aller tijden en had een diepgaande invloed op het Duitse voetbal, niet alleen als speler en trainer, maar ook als voorzitter van Bayern München en organisator van het WK 2006 in Duitsland.

Bayern München heeft al aangekondigd dat het stadion ter ere van Beckenbauer verlicht zal worden met de woorden ‘Bedankt Franz’. De club zal de speciale verlichting ook tonen tijdens de thuiswedstrijd tegen Hoffenheim, die plaatsvindt bij de hervatting van de Bundesliga na de winterstop.

Beckenbauer’s nalatenschap omvat onder meer zijn leiding bij Bayern München en zijn aandeel in het omvormen van de club tot een van de meest succesvolle en waardevolle merken in het Europese voetbal. Jürgen Klinsmann, zelf een WK-winnaar, beschreef Beckenbauer als de meest charismatische leider in de sport en benadrukte zijn betekenis voor zowel de wereld als Duits voetbal.

error: Kopiëren mag niet!