Timo Werner keert terug naar de Premier League met huur aan Spurs

Timo Werner, de Duitse aanvaller van RB Leipzig, is voor de rest van het seizoen op huurbasis overgekomen naar Tottenham Hotspur. De Noord-Londense club, die op zoek was naar aanvullende aanvallende opties na het vertrek van Son Heung-Min naar de Aziatische Cup met Zuid-Korea, heeft ook een optie bedongen om Werner na afloop van het seizoen definitief te kopen voor een bedrag van 17 miljoen euro.

Werner gelooft dat de tactiek en speelstijl van Spurs perfect bij zijn spel passen. Tijdens zijn eerdere periode in de Premier League met Chelsea, waar hij in twee jaar tijd de Champions League, de UEFA Super Cup en de FIFA Club World Cup won, werd zijn neiging om kansen te missen vaak bekritiseerd. Ondanks deze kritiek heeft Werner een indrukwekkende staat van dienst, met 10 doelpunten in 56 wedstrijden in de Premier League en 8 treffers in 17 Champions League-wedstrijden voor Chelsea, die hem oorspronkelijk in 2020 voor ongeveer 53 miljoen euro aangetrokken hadden.

Bij zijn terugkeer bij Leipzig scoorde Werner 11 doelpunten in 35 Bundesliga-wedstrijden. Dit seizoen heeft hij echter slechts twee keer aangetreden in de competitie. Werner heeft tevens 57 interlands voor Duitsland op zijn naam staan met 24 doelpunten; zijn laatste wedstrijd voor het nationale team was in maart 2023.

Met Tottenham Hotspur op de vijfde plaats in de Premier League, vlak achter het vierde geplaatste Arsenal en zes punten achter op koploper Liverpool, zal Werner hopen bij te dragen aan hun strijd om de bovenste posities. Hij zal bij Spurs met het rugnummer 16 spelen.

error: Kopiëren mag niet!