Nog steeds zitten burgers van Munder zonder water!

Al geruime tijd klagen bewoners van onder andere het ressort Munder over aanhoudende problemen met de waterdruk in hun omgeving. Mevrouw R.B. deelt haar frustratie en geeft aan dat ze al maanden te maken heeft met een lage waterdruk. Volgens haar is er slechts gedurende 2 tot 3 uurtjes in de ochtend toegang tot water, waarna de watertoevoer abrupt stopt. “Pas de volgende ochtend is er een uurtje water. Voor de rest van de dag valt er helemaal geen water, pas weer in de vooravond. En dat is ook niet altijd regelmatig, soms wel soms niet”, geeft mevrouw R.B. in een reactie aan Dagblad Suriname. Vanaf 5 januari hebben zij weer geen water. 

Het is opvallend, ondanks herhaalde klachten, dat er nog steeds geen adequate oplossing gevonden is voor de problemen met de waterdruk, die al zeker 8 maanden spelen in de omgeving. De bewoners van de buurt hebben genoeg van de situatie. Mevrouw R.B. gaf ook te kennen dat er tot op heden nog niemand van de SWM heeft gereageerd of een bezoek heeft gebracht aan de buurt. 

De ressortraadsleden van Munder hebben onlangs de gemeenschap opgeroepen om hun ervaringen te delen met betrekking tot lage of geen waterdruk. Ze willen deze klachten via de media onder de aandacht brengen, vooral bij de SWM.

De bewoners van het ressort Munder hebben niet alleen te kampen met aanhoudende problemen met de waterdruk, maar raken ook geconfronteerd met de extra financiële lasten en uitgaven van regelmatige aankoop van water om hun tanks te vullen. Dit roept begrijpelijke vragen op bij de burgers als het nog zin heeft hun SWM-rekeningen te betalen, wanneer toegang tot een noodzakelijke levensbehoefte als water niet consistent is. 

Geen uniek Munder probleem

Het betreft overigens geen uniek probleem voor Munder, ook bewoners van onder andere Abrabroki kampen al jaren met een waterdrukprobleem. Dagblad Suriname heeft het waterdrukprobleem van bewoners van Abrabroki en de manier waarop daar vanuit de SWM op wordt gereageerd – of beter gezegd, niet wordt gereageerd – al regelmatig belicht. Het ziet ernaar uit dat het waterprobleem niet vandaag of morgen zal zijn of worden opgelost.

SD

error: Kopiëren mag niet!