Aron Winter geen Natio bondscoach meer

Contract Winter niet verlengd door SVB

Aron Winter is geen bondscoach meer van de Nationale heren voetbalselectie van Suriname. De bekende sportjournalist Desney Romeo maakte dit via zijn Facebook-pagina bekend. Dit bericht is nooit officieel door de SVB bekendgemaakt.

SVB-voorzitter bevestigt vertrek Winter

De voorzitter van de SVB, John Krishnadath, bevestigt tegenover Dagblad Suriname het vertrek van Aron Winter. Krishnadath: “Kopt, zijn contract liep per 31 december af en wij hebben besloten die niet te verlengen. De in het contract genoemde doelstellingen zijn niet gehaald. (Plaatsing Gold Cup 2023 en Copa America 2024). Niet verlenging is hem reeds in de laatste week van november medegedeeld.”

De voormalige speler van Ajax, Lazio en Inter werd in zijn korte periode als trainer van Suriname vaak bekritiseerd om zijn defensieve speelstijl. 

Aron Winter werd in september 2022 als interim-bondscoach aangesteld nadat Stanley Menzo vertrok om te werken in de Chinese competitie. Alhoewel hij zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer won (2-1 van Nicaragua), waren de resultaten erna teleurstellend. Natio verloor in zijn periode als coach van Mexico (0-2) in de Concacaf Nations League, en werd door Puerto Rico na strafschoppen uitgeschakeld voor deelname aan de Gold Cup. 

In het nieuwe seizoen van de Nations League speelden zij twee keer gelijk (Grenada en Haïti), verloren zij een keer van Cuba (1-0) en won in eigen huis met 4-0 van Grenada. De wedstrijden tegen Haïti en Grenada in Oktober 2023 waren dan ook de laatste wedstrijd van Winter als trainer voor Natio.  

Alhoewel Suriname is gebleven in League A van de Nations League, hebben zij verdere plaatsing en de Copa America niet gehaald.

Opvallend is dat de wedstrijden afgelopen oktober ook de laatste wedstrijden waren voor de Nationale herenselectie van Suriname zelf. De SVB had tijdens de officiële interlandperiode van november geen enkele wedstrijd op schema ingepland, en voor zover bekend zijn er ook nog geen enkele wedstrijden op schema voor de international break van komende maart.

error: Kopiëren mag niet!