President roept op tot gezamenlijke inzet tegen online intimidatie en geweld

In zijn recente nieuwjaarstoespraak heeft de president van het land een krachtige boodschap afgegeven. Hij benadrukt de urgentie van een gezamenlijke aanpak tegen intimidatie, geweld en negatieve beïnvloeding in de samenleving, met een specifieke focus op de rol van social media.

President Santokhi maakte duidelijk, dat het bespreekbaar maken van deze kwesties alleen niet voldoende is. Er heerst een groeiende bezorgdheid over hoe individuen social mediaplatforms gebruiken om anderen te intimideren en te schaden, soms anoniem. Dit leidt tot schade niet alleen voor individuen, maar ook voor gezinnen en de gehele gemeenschap.

Critici wijzen op het feit dat de regering tot nu toe weinig concrete stappen heeft ondernomen om dit soort gedrag tegen te gaan, ondanks de beschikbaarheid van technologie om kwaadwillenden te identificeren. Dit gebrek aan actie roept vragen op over het vermogen en de bereidheid van de overheid om deze problemen daadwerkelijk aan te pakken.

Bovendien wordt de overheid ervan beschuldigd geen duidelijk plan te hebben gepresenteerd over hoe samen te werken met andere landen om online intimidatie en geweld effectiever te bestrijden.

De president riep op tot een breed maatschappelijk debat en aansporing van acties die de veiligheid op het internet moeten vergroten. Het is voor iedere staatsburger duidelijk dat er een momentum groeit voor verandering, waarbij daadwerkelijk beschermd moet worden wat van groot belang is – de waardigheid en veiligheid van iedere persoon online. De tijd van enkel woorden lijkt daarmee voorbij; de gemeenschap vraagt nu om daden.

error: Kopiëren mag niet!