2023 was een vrij matig jaar voor de buitenlandse betrekkingen van Suriname. Het jaar begon nog met een heleboel heisa over de afwezigheid van Suriname bij de stemming in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties over Palestina op de laatste dag van 2022. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) verduidelijkte later ook nog, dat Suriname zich zou onthouden van stemmen. Desondanks was de kritiek enorm.
Zoals voorgaande jaren was de BIBIS-minister zelf vaker in het buitenland dan in Suriname. Hij bezocht diverse landen in zowel Latijns-Amerika, Europa, India en China.
President Chandrikapersad Santokhi bezocht onder andere Brazilië, India, Nederland, België, Canada, Cuba, de VS, de Dominicaans Republiek, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.
Hoog bezoek kwam echter maar zelden naar Suriname, op enkele ministers na kwam de Haitiaanse premier Ariel Henry als enige naar Suriname. Op diverse multilaterale fora was Suriname goed vertegenwoordigd. Bij de Caricom, de Verenigde Naties, COP28, ACS en OAS was Suriname goed vertegenwoordigd. Ondanks herhaaldelijke statements van zowel president Santokhi als minister Ramdin, bleef de fel begeerde herschikking van de bilaterale schulden met China ook in 2023 uit.
Eind 2023 werd weer moeilijk voor Ramdin nadat het Israelisch-Palestijns conflict erge vormen aannam. Suriname veroordeelde de aanval van Hamas en sprak later steun uit voor een wapenstilstand. De Guyana-Venezuela grens controverse had ook invloed op de Surinaams buitenlands politiek. BIBIS informeerde Surinaamse ambassades in het buitenland over de laatste ontwikkelingen rond deze kwestie en deelde ook de nationale standpunten.