Districtscommissaris Lewis: “Als burgermoeder zal ik ook in 2024 mijn gebied volledige ondersteuning bieden”

In gesprek met de redactie van Dagblad Suriname geeft de districtscommissaris van Kabalebo, Josta Lewis, haar voornaamste nieuwjaarresolutie te kennen voor het jaar 2024. Samen met de regering heeft zij heel veel in 2023 bereikt. 

Belangrijke verbinding

“Voor mij is nog steeds prioriteit de brug over de Kaboeriekreek, want ik zie dat er nog geen aanvang is gemaakt. Verlenging van het openstoten van de kostgronden, want het dorp Washabo moet nog geholpen worden”, geeft Lewis te kennen.

De Kaboeriekreek vormt een belangrijke verbinding voor de weg die aangelegd moet worden tussen Nickerie en Apoera. De burgers die gebruik maakten van deze kreek voor de oversteek is gevraagd om zoveel rekening te houden met het feit dat de bouw zeker vijf maanden zal duren. Volgens informatie was er vanuit Southdrain al een aanvang gemaakt met het openstoten van het bos richting Wakai. 

Meerdere projecten in 2024

Naast de belangrijke verbindingswegen en bruggen is ook het Vlaggenplein een belangrijk project voor 2024, volgens de districtscommissaris. 

“Het Vlaggenplein wordt omgetoverd tot een trekpleister voor toeristen met het project ‘I LOVE KABALEBO’ met wat stands erbij, zodat lokale mensen hun producten ter verkoop kunnen aanbieden wat voor welzijn zal zorgen in het gebied. Sportveld Apoera wordt gerehabiliteerd en krijgt verlichting als ondersteuning naar de sporters toe. Sport is enorm belangrijk voor de jeugd en veteranen in Kabalebo en als burgermoeder zal ik de volle ondersteuning geven en nog aantal projecten die nog geprojecteerd worden”, aldus Lewis afsluitend in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.

error: Kopiëren mag niet!