Acteur Pierce Brosnan is de laatste slecht opgevoede toerist in het Yellowstone National Park 

Zoals The Messenger meldt, werd de 70-jarige acteur voor de Amerikaanse districtsrechtbank gedagvaard wegens “voetreizen in een thermisch gebied” en een “overtreding van de sluiting” bij Mammoth Terraces nadat hij naar verluidt het verboden thermische gebied had betreden. De exacte datum van het incident was niet meteen duidelijk, hoewel er al een eerste rechtszaak in Wyoming had plaatsgevonden, met een volgende op 23 januari 2024. Hij heeft in de nabije omgeving de film Unholy Trinity opgenomen.

Yellowstone staat bekend om zijn unieke warmwaterbronnen en thermale gebieden, die jaarlijks duizenden bezoekers naar de uithoeken van Wyoming, Montana en Idaho trekken. Maar deze kenmerken blijken vaak een beetje te aantrekkelijk voor toeristen.

Eerder dit jaar werd een man aangeklaagd wegens federale strafrechtelijke vervolging nadat hij naar verluidt dronken had geprobeerd een van de warmwaterbronnen van het park binnen te gaan. Een ander werd op video vastgelegd terwijl hij zijn hand in een kokende geothermische vijver doopte. 

Een paar jaar geleden werd per ongeluk de dood van een man vastgelegd door zijn zus nadat hij in een van de kokende warmwaterbronnen was gevallen terwijl hij probeerde een video te filmen. Yellowstone heeft dit jaar te kampen gehad met toeristisch gedrag.

In juni moest het park toeristen een herinnering sturen nadat een reeks incidenten met wilde dieren in het park op video op social media waren vastgelegd. Velen van hen werden gedeeld door het Instagram-account Tourons of Yellowstone. Brosnan heeft nog niet publiekelijk commentaar gegeven op het incident, maar laten we hopen dat hij zijn lesje heeft geleerd, net als de vele toeristen voor hem.

error: Kopiëren mag niet!