Rustige kerstsfeer in Nickerie

De kerstsfeer in het district Nickerie is een rustige geweest. De meeste bewoners met wie de redactie van Dagblad Suriname in contact is geweest, geven aan dat ze het een bezinningsvolle kerst vonden die zeker anders is geweest dan de kerstdagen in voorgaande jaren.

Jaarlijks terugkerende volkskerstzang

Jaarlijks wordt in december een volkskerstzang gehouden in Nieuw Nickerie. Dit jaar was dit ook weer het geval op het bordes van het districtscommissariaat. Verschillende (christelijke) organisaties en bewoners van het district hebben deelgenomen aan de kerstzang.

“Een pom zonder een echte tomaat is geen pom” 

Lorine, een burger van 63 jaar, ging in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname. Ze houdt van de keuken en vindt kerst een gepaste tijd voor een bakje pom en andere lekkernijen die ze graag deelt onder familie en vrienden. Dit jaar vond ze het minder. In het district is het merkbaar dat groenten en fruit, die vroeger overal te vinden waren, niet te vinden of bijna niet te vinden zijn.

De markt bezoeken in Nieuw Nickerie is voor haar niet echt een optie, omdat ze niet graag in de drukte gaat. Lorine heeft verder niet echt zin om tomaat uit blikjes te gebruiken. Ze wil echte verse tomaten gebruiken. Ze gaf verder in het gesprek te kennen, dat er in de buurt nog wat pakjes waren, maar die waren ook al SRD 100 voor drie  tomaten. Nu zijn zelfs die pakjes niet meer te vinden.

De bewoners van Nickerie zijn wel in de stemming voor het oudjaar. Veel activiteiten staan voor de deur. De pagara estafette gaat zeker bezocht worden. 

Al met al kan gezegd worden dat de feestdagen in het district rustig gevierd worden.

error: Kopiëren mag niet!