Nieuwe regeling Entry Fee per 15 januari van kracht

Ingaande 15 januari is er een nieuwe regeling van kracht voor de Entry Fee, die personen toegang biedt tot Suriname. Reizigers zullen nu hun Entry Fee-voucher moeten aantonen bij de incheckbalie in het land van waaruit men naar Suriname vertrekt. Per 15 januari dienen reizigers, die verplicht zijn de Entry Fee te betalen, deze voorafgaand aan hun reis naar Suriname te voldoen via de online applicatie van VFS Global Suriname. Vanaf de introductie van de Entry Fee-regeling kon men gewoon naar Suriname afreizen en het betaalbewijs bij de immigratiebalie aantonen. 

Luziano Truideman is directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Hij legt het waarom van deze wijziging als volgt uit: “Dat komt vanwege het feit dat we hebben opgemerkt dat reizigers veelal hun Entry Fee-voucher – wanneer ze aankwamen in Suriname en ze stonden bij de incheckbalie – niet bij zich hadden. En je kan de reizigers niet terugsturen.” 

Truideman zegt dat zij dan de gelegenheid kregen naar Paramaribo af te reizen en hun voucher aan te schaffen via het systeem of bij het ministerie van BIBIS. Dit proces bracht echter ongemak met zich mee. Het ministerie heeft daarom gemeend de reizigers nu hun Entry Fee-voucher te laten aantonen voorafgaand aan hun reis naar Suriname. “Het is geen verplichting, maar meer het helpen van de passagiers”, benadrukt directeur Truideman.

Hij legt uit dat de Entry Fee een betaalbewijs is om Suriname visumvrij te bezoeken. Hiervoor wordt er USD 25 dan wel euro 25 in rekening gebracht voor respectievelijk de US- en eurolanden. Deze regeling werd in juli 2022 ingevoerd als maatregel om het personenverkeer naar Suriname te stimuleren.

error: Kopiëren mag niet!