Markante ondernemer Armand van Alen op 85-jarige leeftijd overleden

De markante ondernemer Armand van Alen is zaterdag op 85-jarige leeftijd overleden, zo is bekendgemaakt door een aantal van zijn bedrijven. 

“Op zeer vredige wijze is ingeslapen onze aller vriend, zakenpartner, coach, mentor, onze padre”, zo maakten VABI, Subema, VCM Slagerijen en VABAM Holding via social media bekend. 

Armand van Alen was de man achter VABI-betonindustrie en rundveebedrijf VCM met een paar duizend koeien. Hij stond ook bekend als de man die nooit een dag vakantie nam, dat typeerde deze harde werker. Alle dagen van de week was hij aan het werk, zijn lust en zijn leven.

Van Alen was ook een bewogen en sociaal mens, hij had ondanks zijn harde werk, oog en oor voor zijn omgeving. Hij heeft diverse malen diverse maatschappelijke organisaties en instellingen ondersteund. Tijdens de Covid-pandemie heeft hij bijvoorbeeld, toen VABI op 30 september 2020 70 jaar bestond, samen met zusterbedrijf Subema, extra donaties gegeven aan organisaties. Eerder dat jaar was al een bedrag van SRD 350.000 gedoneerd aan het SU4SU Covid-19 Support Fonds. Het RKZ ontving materialen voor een bedrag van SRD 15.000 om een speciale ingang te maken voor de ambulances die Covid-19 patiënten vervoerden. Het Diakonessenhuis kreeg een schenking van PPP – safety materiaal ter waarde van SRD 100.000. 

Ook dieren kregen aandacht van hem en zijn bedrijf VABI. Materiaal werd gedoneerd aan het Dierenasiel om een speelweide te bouwen voor de asieldieren.

Het zijn slechts een paar voorbeelden uit een reeks aan donaties van Van Alen en zijn bedrijven.

Voor al zijn verdiensten en inzet voor de Surinaamse samenleving in het algemeen, ontving de heer Van Alen aan de vooravond van Srefidensi 2022, op woensdag 23 november 2022, uit handen van president Chandrikapersad Santokhi in de tuin van het presidentieel paleis. de op een na hoogste onderscheiding van het land, te weten het Grootlint in de Ere-Orde van de Palm.

(Foto’s: Rafael Jantz)

error: Kopiëren mag niet!